Citrusmarsepein met chocolade

Citrusmarsepein met chocolade

Omschrijving

Natuurlijk hoort marsepein bij sinterklaas. Heb je nog wat marsepein over of maak direct een dubbel recept dan kun je in een hand om draai heerlijke bonbons maken voor na het kerstdiner. Door de marsepein enkele dagen ervoor te maken kunnen alle smaken goed doortrekken.

Bereidingswijze

Voorbereiding:

  1. Maal de amandelen heel fijn in de keukenmachine. Voeg de poedersuiker toe en meng het goed door elkaar. Rasp de helft van de sinaasappel en citroenschil boven de amandelen. Halveer de sinaasappel en knijp 5 eetlepels sap erboven uit. Meng alles goed door elkaar als het mengsel te droog blijft voeg dan nog een beetje sap toe. Kneed de marsepein met je handen nog even goed door.
  2. Leg twee lagen plasticfolie van ca. 50 cm. lang op het aanrecht. Maak een rolletje van de marsepein van ca. 4 cm dik. Wikkel het in het plastic en laat de marsepein minimaal 2 dagen in de koelkast rusten.

 

Bereiding:

  1. Breek de chocolade in kleine stukjes in een vuurvaste kom, smelt het au bain Marie boven een pan met een bodem kokend water. De kom mag het water niet raken.
  2. Snijd de marsepein in dikke plakken, doop ze voor de helft in de chocolade en leg ze op het bakpapier. Druk de garneeramandel erop. Laat het in de koelkast hard worden en bewaar ze vervolgens in een lucht dicht afgesloten trommeltje.

Natuurlijk hoort marsepein bij sinterklaas. Heb je nog wat marsepein over of maak direct een dubbel recept dan kun je in een hand om draai heerlijke bonbons maken voor na het kerstdiner. Door de marsepein enkele dagen ervoor te maken kunnen alle smaken goed doortrekken.