Yvette van Boven Clafoutis met zachte Prei, Harissa en Feta

Yvette van Boven Clafoutis met zachte Prei, Harissa en Feta

Omschrijving

Yvette van Boven: "Ooit maakte ik dit gerecht klaar met een warm linzenslaatje erbij met munt en peterselie, en omdat we er blij van werden, deel ik het recept met u. Prei is een lekkere groente vind ik en erg ondergewaardeerd. Terwijl zachte prei zo behaaglijk kan zijn. Overigens kan deze clafoutis ook worden gemaakt met spinazie, waterkers of gebakken spruitjes. Kortom: een goede restverwerking, alles wat op moet uit de koelkast kan erdoor."

Bereidingswijze

  1. Vet vier kleine ovenschaaltjes of een springvorm van 22 tot 24 centimeter doorsnede in met wat boter. Vul ze, als ze niet al te hoog zijn, met bakpapier dat hoog boven de rand uitsteekt om lekken te voorkomen en vet dat ook in.

  2. Maak een beslag van de melk, het ei, de bloem, gesmolten boter, harissa, peper en het zout. Laat dat even rusten.

  3. Verhit wat boter in een grote koekenpan en bak de prei er in uit. De prei moet lekker zacht worden, dus laat hem op middelhoog vuur onder af en toe omscheppen goed garen. Breng op smaak met peper en zout. Blus af met de witte wijn en laat dat iets inkoken.

  4. Verwarm de oven voor tot 180 C.

  5. Roer het beslag nog een keer goed door. Giet het in de bakvormpjes en verdeel de prei erop. Doe dat ook met de feta en de pompoenpitten.

  6. Bak ongeveer 25 minuten in de oven tot ze mooi oppoffen en gaar zijn.

Serveertip: Ik diende ze op met een lik dikke yoghurt en bestrooi met wat sumak.

Recept: Yvette van Boven