Coq au vin Provencale

Coq au vin Provencale
Download pdf

Het recept

Deze kip in witte wijn is een frisse variatie op de klassieke coq au vin. Groenten en frisse smaken maken dit gerecht verrassend licht voor een stoofpotje. Dit gerecht gaat trouwens ook heel goed met sperziebonen, snijbonen, courgette, aubergine, paprika; je kan er eigenlijk alles in stoppen.

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Dep de drumsticks droog.
     
  2. Verhit olie en boter in een pan met dikke bodem en bak hierin de kip op hoog vuur aan. Snijd de knoflook fijn en de uien in parten. Voeg toe en bak kort mee. Blus af met de witte wijn.
     
  3. Schrap de wortelen en snijd ze over de lengte in vieren. Snijd ook de tomaten in kwarten en de citroen in partjes. Voeg toe aan de kip. Zet het vuur laag, voeg de rozemarijn, tijm, laurier toe. Doe het deksel op de pan en laat de kip en groenten op laag vuur 30 minuten stoven. 
     
  4. Dit gerecht is lekker met bijvoorbeeld rijst, stokbrood en kruideboter of deze aardappelgratin (link naar recept)

Ingrediënten

  • 8 drumsticks
  • 1 el olijfolie
  • 1 el roomboter
  • 4 tenen knoflook
  • 2 uien
  • 400 ml droge witte wijn
  • 1 kg wortelen
  • 4 tomaten
  • tijm
  • rozemarijn
  • laurier
  • 2 citroenen
  • 1 bos peterselie 
  • Zout, verse peper