Courgettecake van Yvette van Boven

Courgettecake van Yvette van Boven

Omschrijving

Recept: Yvette van Boven
Koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden

  2. Spreid alle hazelnoten uit op een bakplaat en rooster ze ± 8 min. in de warme oven tot ze gaan geuren. Laat ze iets afkoelen en hak ze grof, maar houd 3 el apart. Laat de oven aan.

  3. Meng in een beslagkom de bloem met het bakpoeder en het zout. Klop in een andere kom de suiker met de eieren, de olie en de yoghurt tot een egale saus. Giet dat mengsel samen met de geraspte courgette en de gehakt noten bij de bloem en roer tot alles goed is gemengd, maar roer niet te lang!

  4. Bak de cake in ± 1 uur en 10 min. in het midden van de oven gaar of tot een satéprikker er mooi droog uitkomt. Laat de cake ± 5 min. rusten en stort hem voorzichtig op een rooster en laat helemaal afkoelen.

  5. Roer de poedersuiker door de yoghurt voor de glazuur tot het echt goed dik is. Giet het over de cake en bestrooi met de achtergehouden noten.