Mari Maris' Courgette Komkommer Knoflook Soep

Mari Maris' Courgette Komkommer Knoflook Soep

Omschrijving

Fijne zomerse soep met courgette, komkommer, knoflook met verse kruiden uiteraard én het vocht van zelf gemaakte hangop.

Let op! De hangop maak je een dag van tevoren!

Tip: Op warmere dagen lekker om koud te serveren!

Bereidingswijze

Dag ervoor: Hang de Griekse yoghurt op en zet 24 uur in de koeling. Zo doe je dat:

Maak een theedoek nat en wring hem uit. Plaats de theedoek in een grote zeef en giet de yoghurt erin. Dek af met keukenfolie en zet de kom in de koelkast.

Laat nu 24 uur staan. Hoe langer je wacht, hoe dikker de hangop wordt.

Als de hangop klaar is schep je het uit de de zeef en doe je het in een kom. Het vocht gebruik je voor deze soep, de hangop zelf eet je als toetje, met vers zomerfruit?!
 

  1. Snipper de ui en hak de knoflook, tijm en oregano fijn.

  2. Snijd de courgettes en de komkommer in kleine stukjes, ontdoe het pepertje (naar smaak!) van de zaadjes en snijd fijn.

  3. Verwarm een beetje olijfolie in een ruime pan en fruit de ui en knoflook erin, voeg als die glazig zijn
    de courgette en driekwart van de kruiden toe, plus de eventuele peper.

  4. Voeg zodra de courgette glanst komkommer toe.

  5. Vul het opgevangen lekvocht van de yoghurt aan met water, eventueel met citroensap of kefir tot 1 liter en meng het door de soep.

  6. Breng aan de kook, draai het vuur lager en laat 20 minuten zachtjes pruttelen. Nu heb je mooi de tijd om de croutons te maken. 

  7. Croutons: snijd brood in blokjes en rooster deze met wat olijfolie

  8. Pureer tot een mooie gladde soep en voeg als hij erg dik is wat extra water toe. Laat nog 10 á 15 minuten
    zachtjes pruttelen en maak af met de laatste kruiden en peper en zout.

Tip: Op warme dagen goed om gekoeld te serveren. Minstens 6 uur in de koeling of een paar uur in de
vriezer.

Recept: Mari Maris
Koken: Marie Sophie
Fotografie: Mees