Couscous Pakketje met Wilde Sockey Zalm

Couscous Pakketje met Wilde Sockey Zalm

Omschrijving

Dit gerechtje is echt leuk om op tafel te krijgen en ook nog eens supersnel gemaakt. Het heeft maar 15 minuten nodig in de oven. Door de zalm wordt het gerecht wel iets duurder. Mocht je wat willen besparen, maar wel net zo lekker willen eten, vervang dan de zalm door gerookte zalm; maak de couscous, blancheer of bak de groenten en maak er een salade van, voeg ook nog wat pijnboompitjes toe. Dan heb je per persoon minder zalm nodig. 

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 180 graden.
     
  2. Overgiet de couscous met de groentebouillon. Snijd de helft van de dille in kleine stukjes en meng erdoor. laat een paar minuten afgedekt wellen.
     
  3. Maak de sperziboontjes schoon en snijd de prei in reepjes.
     
  4. Snijd de zalm in twee of drie stukken. 
  5. Roer de zeewiertappenade door de couscous. Verdeel de couscous over het midden van de vellen bakpapier. Leg de boontjes en prei erop en vervolgens de zalm. Overgiet met een scheutje olijfolie, wat citroensap en peper en zout naar smaak. Leg er een takje dille op.
     
  6. Vouw de pakketjes in een soort calzone door steeds de randjes twee keer dubbel te vouwen. Giet als het pakketje bijna dicht zit de wijn naar binnen en vouw het pakketje vervolgens helemaal dicht. Doe ze in een ovenschaal en gaar 15 minuten in de hete oven.
     
  7. Leg de pakketjes op een bord en maak ze pas op tafel open. Voorzichtig; er kan hete stoom uitkomen!