Crackers (vegan, basic)

Crackers (vegan, basic)

Omschrijving

Zelf crackers maken is helemaal niet zo moeilijk, en je hebt alle controle over wat erin gaat. Ik maakte een italiaanse kruidenversie, maar je kan ook een rozemarijn-zeezout versie maken, of een sesamversie, of een kaneel/gember versie. Eigenlijk kan je alles wat je lekker vindt in het mengsel gooien, experimenteer er vooral mee.  

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. 
     
  2. Doe het amandelmeel met het bakpoeder, de bloem, het zeezout, de kruiden en knoflookpoeder in een kom. Meng goed door. 
     
  3. Voeg de olijfolie en water toe en kneed tot een samenhangend deeg. Voeg de pitten toe en kneed nog eens goed door. Rol het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Maak de crakers ongeveer 3 mm dik. Snijd ze alvast in aan de oppervlakte om makkelijk te breken. 
     
  4. Bak de crackers in 10-15 minuten in het miden van de oven goudbruin en krokant. Laat afkoelen op een rooster.
     
  5. Deze crakers zijn heel lekker met zwarte bessenjam, maar ook met roomkaas en zalm, avocado en hummus en allerlei andere soorten beleg.
     
  6. Bewaar ze tot vier dagen in een afgesloten bakje.