Cranberry Tiramisu

Cranberry Tiramisu

Omschrijving

Dit nagerecht hoort bij het vegetarische Kerstmenu van Mari Maris voor Hofweb. Bekijk hier alle gerechten van haar menu.

Fingerlicking good! Deze Cranberry Tiramisu, wow - wat een bom van smaak en schoonheid. Denk jij, oei, Tiramisu, dat is voor gevorderden? Nee hoor :-) Het vraagt vooral beleid. Hoe luchtiger je de mascarpone en geklopte slagroom door elkaar vouwt - ja, dat is echt de term die daar van toepassing is - hoe smakelijker je Tiramisu wordt. Met de tips van Mari Maris kun jij dat ook! Handig: je kunt 'm rustig twee dagen tevoren bereiden.

Recept: Mari Maris

Koken en Fotografie: Wauw Factory

Bereidingswijze

Maak eerst de Cranberrycompote: dit kan evt. lang van tevoren

  1. Breng 2,5 dl water, suiker, citroenrasp en sap aan de kook. Voeg dan de cranberry’s toe. Breng weer aan de kook, draai het vuur lager en laat in ongeveer 10 minuten de bessen tot een soort jam koken. Soms zijn er een paar bij die niet willen openknappen, die zijn niet lekker en kunt u er dus beter uit vissen. Houdbaarheid: blijft in gesteriliseerde potten maanden goed. Zet de potten 5 minuten ondersteboven, zet ze weer rechtop en laat ze geheel afkoelen.

Dan de Tiramisu.

  1. Haal de mascarpone een half uurtje voor gebruik uit de koeling om op kamertemperatuur komen, dan laat hij zich veel makkelijker verwerken. Sla daarna de slagroom stijf (niet al te stijf) met suiker naar smaak. Klop de mascarpone los.
     

  2. Vouw ze door elkaar, zonder de lucht uit de slagroom te roeren.
     

  3. Schenk het cranberrysap in een brede kom en haal daar één voor één lange vingers door tot u genoeg hebt om de bodem van een rechthoekige of vierkante schaal mee te bedekken. Laat ze in hun geheel wat vocht opnemen maar niet te veel, dan worden ze papperig.
     

  4. Bedek zo de hele bodem. Verdeel er een laagje cranberrycompote over en vervolgens de helft van het roommengsel. Dompel de overige lange vingers in het sap en verdeel ze meteen over het roommengsel. Dek af met de andere helft van het roommengsel. Strijk daar wat cranberrycompote over.
     

  5. Laat de tiramisu minimaal 5 uur opstijven in de koeling. Houdbaarheid: 2 à 3 dagen
     

  6. Serveren: snijd de tiramisu in niet al te grote blokjes en schep ze met een brede schep (zodat ze niet omvallen) op borden.