Cranberry-witte chocoladekoeken met spelt

Cranberry-witte chocoladekoeken met spelt

Omschrijving

Verras je je Valentijn op locatie? Tijdens een winterpicknick? Of toch samen onder het dekentje, nippend aan een kop warme chocolademelk? Houd deze koekjes paraat!

Recept en koken: Marie Sophie Wigbers

Fotografie: Mees van den Ekart - samen werken zij bij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Zeef de bloem, baksoda en het zout boven een kom en roer dit goed door
     
  2. Smelt ondertussen de boter in een steelpan
     
  3. Snijd het vanillestokje over de lengte door, en schraap het 'merg' eruit met de achterkant van een mes
     
  4. Voeg in een aparte kom de volgende ingrediënten toe, en mix het tot een gladde crème:
    • De gesmolten boter
    • De suiker
    • De honing
    • Het vanillezakje
       
  5. Voeg de eidooier en het hele ei toe en roer deze door het beslag heen
     
  6. Laat het beslag 3 minuten staan, en mix daarna nog 2 minuten op hoge snelheid
     
  7. Spatel de bloem met het baksoda door het bovenstaande mengsel, en voeg de witte chocolade en cranberries toe.
     
  8. Gebruik 2 eetlepels om het beslag in 'bergjes' op het bakpapier te leggen. Zorg dat er voldoende ruimte tussen de 'bergen' deeg is, omdat deze wat uitlopen in de oven!
     
  9. Zet voordat je de koekjes afbakt in de oven, de bakplaat ten minste een half uur in de koelkast (of een koude plek)
     
  10. Bak 1 plaat tegelijk in het midden van de oven, 10-14 minuten op 180 graden.
     
  11. De koekjes moeten goudbruin aan de buitenkant zijn, en nog zacht in het midden!

Eet smakelijk!