Crema Catalana

Crema Catalana

Omschrijving

Mijn variant op de Spaanse Crema Catalana, met kaneel, chillipeper en zomers rood fruit. Het is verassend makkelijk te maken, het enige probleem is dat je jezelf in moet houden tot het helemaal afgekoeld is :-)

Ik brandde mijn crema's af met een gasbrander, maar als je die niet hebt, kunnen ze ook even kort onder de grill in de oven. 

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees van den Ekart
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Klop de eierdooiers los met een scheutje van de melk en de maizena. Voeg de kaneel en de chillipoeder toe en roer goed mee.
     
  2. Meng de rest van de melk met de suiker in een steelpannetje en breng tegen de kook. Roer als de melk heet is het eiermengsel erdoor, haal alles door een zeef en doe terug in het pannetje. Verwarm onder voortdurend roeren tot het dikker begint te worden. Dit duurt zo'n zeven minuten.
     
  3. Schenk het mengsel in vier kopjes en laat helemaal afkoelen. Zet het daarna ook nog in de koelkast om helemaal op te laten stijven.
     
  4. Bestrooi de crema's voor het serveren met de extra suiker en brand ze met een brander zodat de suiker karkamelliseert. Versier ze met het fruit. Serveer direct na het afbranden.