Crispy Bietenburgers

Crispy Bietenburgers

Omschrijving

Deze burgers doen me aan tartaartjes denken. Die aten we vroeger heel vaak tussen een broodjes met augurkjes en ketchup erop. Deze variant zit vol met gezondheid. Eiwitten van de linzen, vezels uit de rijst en vitaminen uit de bieten en toppings. Ze zijn echt simpel om te maken en vallen niet uit elkaar (mits je het recept nauwkeurig volgt ;-)!).

Receptuur: Jolijn Pelgrum

Fotografie:  Jolijn Pelgrum

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst zoals op de verpakking vermeld wordt
  2. Meng de chiazaden met 4 el water en laat 10 minuten staan.
  3. Doe de bieten, knoflook, peterselie, komijnpoeder, chilipoeder, citroensap en peper en zout in de keukenmachine en druk een paar keer op de pulse-knop tot de bieten verpulverd zijn.
    • Niet te lang, want dan komt er te veel vocht vrij.
  4. Doe er nu de linzen, rijst, chia-mengsel en rijstmeel bij en druk nog een paar keer op pulse. Als het goed is is alles nu goed gemengd.
  5. Schep het mengsel in een grote bak en masseer het even met je handen zodat het wat plakkeriger wordt.
  6. Vorm dan 6 stevige ballen. Nu komt het belangrijke deel.
  7. Druk de burgers een beetje plat en druk ze daarna weer wat aan de zijkanten aan. Herhaal dit een paar keer zodat de burgers wel platter worden, maar niet uit elkaar vallen.
  8. Verwarm in een pan een scheut kokosolie of olijfolie en bak de burgers zo’n 5 minuten per kant of tot ze crispy aan de buitenkant zijn.
  9. Serveer de burgers in een broodjes met je favo toppings!

X Jolijn