Receptuur & koken: Marie-Sophie Fotografie: David Grafische bewerking: Emiel Samen zijn zij Wauw Factory
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de kipdijfilet in dunne reepjes. Doe ze in een kom met 1 el olijfolie, peper en zout naar smaak, de mierikswortelpoeder en de chillipoeder. Meng de reepjes zodat alles bedekt is met een laagje olie en kruiden.
Verkruimel de cornflakes in een kom en haal de kipdijreepjes hierdoorheen. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in 20 minuten goudbruin, krokant en gaar.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de broccoli in roosjes en kook.
Snijd de rode kool in dunne reepjes en de avocado in reepjes. Besprenkel beiden met wat extra rijstazijn. Snijd ook de ui in reepjes. En snijd het norivel in stukken.
Meng de rijst met de rijstazijn en verdeel over 4 kommen. Verdeel de broccoli, rode kool, avocado en nori erover. Maak af met de kip.
Serveer de shoyu en chillisaus apart om in te dippen.