Vegan Crispy Roasted Aardappelen met Mayo

Vegan Crispy Roasted Aardappelen met Mayo

Omschrijving

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken van gelijke grootte. Kook ze in een laagje water met zout in 20 minuten bijna gaar.
     
  2. Verwarm de oven voor op 220 graden. Zet vlak voor je de aardappelen afgiet de ovenschaal (het liefste metaal) waar ze in gaan met de olijfolie erin in de oven. Zo wordt de olie al goed heet.
     
  3. Giet de aardappelen af en laat een paar minuutjes uitstomen. Schud ze in de pan zodat de buitenkant ruw en kruimelig wordt.
     
  4. Haal de ovenschaal uit de oven en verdeel de aardappelen over de hete olie, schep een beetje om. Doe de tijm erbij, bestrooi met het zout en doe de aardappelen terug in de oven. Rooster ze in 30-40 minuten goudbruin en superkrokant. Schep halverwege om.

Bereiden van de Mayo

  1. Snipper voor de mayo de knoflook fijn, doe met de aquafaba, citroensap, honing en mosterd in een kom en mix met de staafmixer tot een egaal mengsel. Voeg al mixend in een dun straaltje de olie toe tot de mayonaise de gewenste dikte heeft.

    Serveer bij de aardappelen.