Cupcakes met Dadel, Wortel en Witte Chocolade

Cupcakes met Dadel, Wortel en Witte Chocolade

Omschrijving

Deze vrolijke Cupcakes geven een lente-achtige wending aan je weekend :-) Met wortel voor wat extra groente in je dag. De dadels en witte chocolade geven een andere kijk op 'zoet'. Garneren met eetbare bloemetjes? Jazeker! Zoek het eerste wilde viooltje of verdwaald madeliefje maar eens op in je tuin, heerlijk - dat vroege lentegevoel...

Deze cakejes zijn het lekkerst om vers gebakken te eten.

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
     
  2. Ontpit de dadels en doe ze met het kokende water in een keukenmachine. Maal ze tot een dikke pasta.
     
  3. Meng de dadelpasta met de melk, het ei, de zonnebloemolie en het citroensap.
     
  4. Meng in een andere kom de bloem, bakpoeder, vanillesuiker, specerijen en het zout. Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingredieten en spatel door elkaar.
     
  5. Rasp de wortel en hak de walnoten grof. Meng ze met de rozijnen door het beslag.
     
  6. Vet een cupcakevorm met 12 holtes in en schep het beslag erin.
     
  7. Bak de cupcakes in 20 tot 25 minuten goudbruin en gaar in de oven. Draai de vorm halverwege. Laat de cakejes na het bakken even afkoelen.

Nu het glazuurlaagje van witte chocolade:

  1. Hak terwijl de cakejes in de oven staan, de chocolade grof en smelt au bain-marie. Blijf erbij en zorg ervoor dat de chocolade niet te warm wordt. Verwarm bij voorkeur tot 2/3e van de chocolade is gesmolten en roer dan (van het vuur af!) tot de rest ook is gesmolten. Roer vervolgens met snelle hand met een spatel de roomkaas (of geklopte slagroom) erdoor.
     
  2. Bestrijk de cakejes met het witte-chocolade glazuur en versier eventueel met een eetbaar viooltje, madeliefje of vergeet-me-nietje.