Curry Ovenschotel met Bloemkool en Cashewnoten (vegan)

Curry Ovenschotel met Bloemkool en Cashewnoten (vegan)

Omschrijving

Een curry maken met lekkere verse ingrediënten zoals gember, kurkuma, groene peper en citroengras; wat een feest! Het voordeel van een thuis gemaakte currypasta is ook dat je zelf kunt bepalen hoe scherp je deze maakt. Ideaal als er ook kinderen mee eten. Dan laat je bijvoorbeeld de groene peper weg en voeg je zelf naar gewenste scherpheid gemalen peper toe.

Maak altijd wat meer dan je voor één gerecht nodig hebt; smaakt heerlijk in en op vele andere gerechten. Zowel Aziatische, maar ook Europese gerechten. En wij smeren het ook op een lekkere wrap, een zomers broodje gezond, etc, etc. 

Deze keer heb ik er een verrukkelijke ovenschotel met bloemkool, aardappelen, kikkererwten en cashewnoten van gemaakt. Maar sperziebonen, broccoli, bospeen of zoete aardappelen zijn ook erg geschikt. 

Smakelijk!

Recept en fotografie: Lambertus

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden op de boven grilstand.
     
  2. Indien de aardappelen een dun schilletje hebben, alleen wassen. Bij een dikkere schil, schil je ze uiteraard. Snijd daarna zowel de aardappelen alsook de bloemkool in gelijkmatige blokjes van ca 1,5 - 2 cm en verdeel gemengt in de ovenschaal.
     
  3. Zet de ovenschaal in de oven en rooster de aardappel en de bloemkool ca 20 minuten onder gril.

Maak ondertussen de Groene Curry Pasta (genoeg voor ca 3 gerechten)

  1. Schil de gember-en kurkumawortel en snijd in grove stukken.
     
  2.  Ontdoe de groene peper van de zaadlijsten en snijd in grove stukken. Snijd de stengel citroengras in grove. Pers de hele limoen en rasp de schil van de halve limoen.
     
  3. Doe nu alle ingrediënten in een blender en mix tot een mooie gladde groene curry. Even proeven; Smaak naar wens? Beetje zout of peper uit de molen?

Ga nu weer verder met de Ovenschotel

  1. Haal de kikkererwten uit blik, spoel ze af en laat ze uitlekken.
     
  2. Schud de kokosmelk goed voor openen en doe in een kom en meng er 3 a 4 eetlepels curry doorheen.
     
  3. Haal de geroosterde groentes uit de oven en meng er de kikkererwten, kokosmelk-currymengsel en cashewnoten doorheen. Eventueel op smaak brengen met zout uit de molen.
     
  4. Zet de schotel terug in het midden van de oven en gril van boven en beneden. Na ca 25 minuten is je ovenschotel klaar!