Curry met Brassica van Myrthe

Curry met Brassica van Myrthe

Omschrijving

Recept: Myrthe Johansen van Simplifyyourlife
Foodstyling: Karin Schuiteman en Sandra Stijf via Marie-Sophie Wigbers
Fotografie: Mees van den Ekart 

Bereidingswijze

  1. Spoel de naakte haver af in een zeef en breng deze dan met 600 ml water aan de kook. Laat 25 minuten zachtjes koken.

  2. Pel en snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook in dunne plakjes.

  3. Verwarm een eetlepel kokosolie in een hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook.

  4. Spoel ondertussen de linzen af onder warm water.

  5. Voeg twee eetlepel kerrie toe aan de uien en knoflook en fruit even mee. Doe er vervolgens de linzen en 250 ml water en de kokosmelk bij. Breng het geheel aan de kook en laat het 15 minuten zachtjes koken. Roer het af en toe door. Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de steeltjes in blokjes. Ontdoe de paprika van de zaadlijst en snijd ook in blokjes.

  6. Voeg na 15 minuten kooktijd de broccoli en paprika toe. Breng opnieuw zachtjes aan de kook voor 10 minuten.

  7. Snijd de stengels in stukjes en voeg deze na 6 minuten toe. Hak het blad van de paksoi fijn en roer deze de laatste minuut door de curry heen.

  8. Serveer de curry met naakte haver en een handje cashewnoten. Ook heel lekker met een lepeltje frisse chutney en wat plakjes komkommer.