Curry Shepherds Pie (vega(n)

Curry Shepherds Pie (vega(n)

Omschrijving

Een kruidige shepherds pie met een hele nieuwe twist, en eigenlijk bestaat hij helemaal uit groente. Zo zie ik mijn gerechten graag tegenwoordig. Waar wij op kantoor achterkwamen is dat deze shepherds pie de volgende dag ook heel erg lekker is als vulling in een wrap, vooral met wat crème fraiche en oude kaas. Zo maak je er heel wat anders van op je restjesdag. 

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees van den Ekart
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
     
  2. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Doe in een pan en voeg zoveel water toe dat de zoete aardappel net onder staat. Bestrooi met een flinke snuf zout en kook in 15 minuten zacht en gaar.
     
  3. Begin ondertussen aan de curry.
     
  4. Hak de knoflook fijn en snipper de ui. Verhit twee eetlepels olie in een hapjespan en fruit hierin de knoflook en ui op middelhoog vuur in 3 minuten zacht.
     
  5. Snijd ondertussen de groene paprika en de aubergine. Voeg de paprika en aubergine toe met de currypasta en bak nog 3 minuten op middelhoog vuur. Roer af en toe.
     
  6. Snijd ondertussen de tomaten in blokjes. Voeg deze toe met de uitgelekte kikkererwten en de kokosmelk. Breng aan de kook en laat de saus in 10 minuten inkoken.
     
  7. Giet de zoete aardappel af en breng op smaak met zout, peper en 1 tl knoflookpoeder. Roer de havermout en sojamelk erdoor en laat iets afkoelen.
     
  8. Schep de curry in een ovenvaste schaal en verdeel de aardappelpuree erover. Tot hier zou je deze pie de dag van tevoren kunnen maken. Bewaar dan tot gebruik in de koelkast.
     
  9. Besprenkel met wat olijfolie en bak de shephergs pie nog 20-30 minuten in de hete oven, tot de pureekorst krokant wordt (dit kan wat langer duren als je de pie van tevoren hebt gemaakt).
     
  10. Garneer de shepherds pie met grofgehakte noten en koriander.
     
  11. Lekker met een dot (vegan)yoghurt.