Herfstcake met Dadels & Noten

Herfstcake met Dadels & Noten

Omschrijving

Deze cake ging bijna gelijk op nadat de foto was gemaakt en iedereen wilde een stukje mee naar huis. Het grote voordeel is dat de cake heel makkelijk te maken is; je hebt er niet eens een keukenmachine voor nodig. Nog een voordeeltje: de cake bevat maar 50 g boter en 50 g agavesiroop in plaats van suiker! 

Receptuur & koken: Marie-Sophie Wigbers
Fotografie: Mees van den Ekart

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celcius.
     
  2. Snijd de dadels in stukjes.
     
  3. Doe de dadels, rozijnen, boter en baksoda in een grote kom en voeg 250 ml kokende water toe. Laat 15 minuten staan.
     
  4. Meng in een andere kom de bloem met het gember, bakpoeder, zout en gember.
     
  5. Voeg de agavesiroop, noten en eieren toe aan het dadelmengsel en roer met een garde door elkaar.
     
  6. Voeg vervolgens bloem toe en roer met de garde tot een egaal mengsel.
     
  7. Vet een cakevorm in en bekleed deze met bakpapier.
     
  8. Schep het mengsel erin en bak in 50-60 minuten gaar in de hete oven.
     
  9. Lekker met nog een likje boter erop... smullen!