Gabrielle's Dadel Walnoten Cake (no bake!)

Gabrielle's Dadel Walnoten Cake (no bake!)

Omschrijving

Lekker makkelijk betekent in dit geval niet bakken, maar wel een verslavend lekkere cake die je als tussendoortje of bij de koffie/thee veels te snel weg snackt. Het recept komt via Hofweb-Collega Gabrielle.

Wij denken dat je de roomboter ook heel goed kunt vervangen door kokosolie, probeer maar!

Bereidingswijze

  1. Breek de koekjes en snijd de dadels in kleine stukjes. 
     
  2. Hak de Walnoten grof. 
     
  3. Smelt de boter op laag vuur in een steelpan.
     
  4. Voeg de dadels toe samen met de honing. Roer dit gedurende 3 minuten door. Je merkt vanzelf dat de dadels door de hitte langzaam zacht worden.
     
  5. Haal de pan van het vuur. Voeg de walnoten en de koekjes toe en roer goed door. Laat een minuutje staan.
     
  6. Bedek een taart- of cakeblik met bakpapier en schenk hierin het mengsel. Druk goed aan (eventueel met een lepel) 
     
  7. Zet de taart twee uur in de koelkast op af te koelen.
     
  8. Bestrooi voor het serveren met kokosrasp.