Dahl soep met Masala Naanbrood (vega(n)

Dahl soep met Masala Naanbrood (vega(n)

Omschrijving

Deze soep is lekker voedzaam door de linzen en kruidig door de Indiase specerijen. Een heerlijke soep voor in 't weekend! 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

  2. Kneed voor het naanbrood een soepel deeg van de yoghurt, bloem, bakpoeder en masalakruiden. Kneed goed door en verdeel in 6 porties. Rol er 6 dunne broodjes van. Smeer ze in met een beetje olie en bak ze op een hete bakplaat in twee kanten goudbruin. Dit duurt ongeveer 10 minuten.

  3. Hak voor de soep de knoflook, gember en ui fijn. Verhit olie in een koekenpan en fruit ze hierin zachtjes aan. Voeg de garam masala en de kurkuma toe en fruit deze twee minuten mee.

  4. Snijd de tomaat in blokjes en doe erbij met de linzen, de kokosmelk en 1,5 liter water. Breng op smaak met zout en peper en breng aan de kook. Laat 15 minuten zachtjes koken.

  5. Snijd ondertussen de bloemkool in roosjes. Voeg ze toe en kook de soep nog 15 minuten. 

  6. Snijd de paneer in dunne reepjes en bak ze in een beetje olie goudbruin in de koekenpan.

  7. Serveer de soep met het naanbrood en de paneer. 

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees van den Ekart