Dikke frieten met rozemarijn

Dikke frieten met rozemarijn

Omschrijving

Échte frieten die niemand zal kunnen weerstaan.

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie in de friteuse op 140 °C. Snijd de aardappels in dikke plakken van 12 mm en vervolgens in dikke repen van 15 mm. Spoel ze goed met koud water. Dep de frieten met keukenpapier goed droog. Frituur kleine hoeveelheden frieten 8-10 minuten op een lage temperatuur. Schud tijdens het voorbakken aan het mandje zodat de olie temperatuur gelijkmatig blijft. Laat de frieten op keukenpapier goed uitlekken. Wacht tot de temperatuur weer 140 °C is voordat je die nieuwe friet er in doet.
  2. Verhoog de temperatuur van de friteuse naar 190 °C. Bak kleine hoeveelheden frieten in 4 minuten goudbruin en krokant. Voeg de laatste minuut een paar rozemarijnnaaldjes toe. Schud het mandje van de frieten en laat ze op keukenpapier goed uitlekken. Strooi zout over de frieten en serveer direct.

    Tip 1: De lekkerste friet krijg je door na het bakken flink aan het mandje te schudden zodat de meeste olie eruit komt.
    Tip 2: lekker met citroen aioli
    Tip 3: als je de frieten later afbakt, houdt ze dan op kamertemperatuur voor een mooier bak resultaat.