Doperwtenhummus met Gerookte Zalm op Toast (vegan te maken)

Doperwtenhummus met Gerookte Zalm op Toast (vegan te maken)

Omschrijving

Een frisse spread die op zichzelf heel lekker is, maar ook heel lekker met parmaham of gerookte zalm. Wil je deze salade helemaal vegan maken? Vervang de roomkaas dan door 100g zijdetofu en een halve theelepel edelgist. Breng wel extra op smaak met wat zout en citroensap. 

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees van den Ekart
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Dop de doperwten.
     
  2. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook hierin de doperwten in 2 minuten gaar. Spoel ze koud.
     
  3. Snijd een stukje van de verse (bos)knoflook in ringen en hak de munt en dille grof.
     
  4. Doe de doperwten in de keukenmachine met de roomkaas, bosknoflook, munt, dille en het sap van een halve citroen. Breng op smaak met wat zout en versgemalen peper. Maal in de keukenmachine tot een puree. Hoe gladder je hem wil, hoe langer je moet door pureren.
  5. Besmeer bruine boterhammen met de erwtenpuree en verdeel de zalm en tuinkers erover. Maak af met extra peper. 
     
  6. Ook lekker om platbrood in te dippen.