Pasen '25: Lente Dumplings met Paksoi en Gehakt (kan ook vega(n))

Pasen '25: Lente Dumplings met Paksoi en Gehakt (kan ook vega(n))

Omschrijving

Bereidingswijze

  1. Hak de paksoi, koriander, rode peper, knoflook en gember fijn. Kneed met de teriyakisaus en het gehakt (of tofu gehakt) door elkaar en breng op smaak met zout en peper.

  2. Ga je voor de vegan optie? Meng dan 1 eetl lijnzaad met 4 el heet water en laat een paar minuten staan. Zo niet, klop dan een ei los.

  3. Snijd vierkantjes van 10 bij 10 cm van het filodeeg. Kwast elk vierkantje in met het lijnzaad mengsel en leg er steeds twee een stukje gedraaid op elkaar. Schep een lepel van het gehakt-mengsel op het midden en vouw de randjes dicht, knijp goed bij elkaar. Ga door tot al het filodeeg op is.

  4. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de dumplings hierin 3 minuten goudbruin. Voeg een scheut warm water toe, draai het vuur laag en laat nog 4 minuten garen met de deksel op de pan.

  5. Serveer de dumplings met gehakte bosui en een mengsel van limoensap en sojasaus.