Eclairs

Eclairs

Omschrijving

Deze decadente Franse gebakjes lijken misschien lastig om te maken, maar dit recept is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. Met lekker veel slagroom en vers fruit worden deze soezen echt een (na)zomers feestje. Heb je geen zin in rood fruit? Gebruik dan banaan en chocola, of maak mokkaroom door espressopoeder en cacao door je slagroom te mengen. Zo kan je er alle kanten mee op.

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Zeef de bloem en zet apart.
     
  2. Doe de boter met het zout en het water in een steelpannetje en laat de boter op laag vuur smelten. Zet het vuur hoger, voeg de bloem toe als het water kookt. Roer met een houten lepel tot er een glanzende bal ontstaat die makkelijk van de pan loslaat. Doe het deeg in de kom van je mixer en laat afkoelen tot het lauwwarm is. 
     
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden. 
     
  4. Klop drie eieren los. Zet de mixer aan en voeg beetje bij beetje het ei toe tot er een mooi, stevig beslag ontstaat. Doe het beslag in een spuitzak met een gekartelde spuitmond. Bekleed een bakplaat met bakpapier, spuit hierop 12 banen van 2 bij 10 cm. Zorg ervoor dat ze minstens 5 cm uit elkaar liggen.
     
  5. Bak de soezen 15 minuten op 200 graden. Doe dan de deur 15 seconden open om vocht te laten onstnappen. Verlaag de oventemperatuur naar 180 en bak dan nog een keer 15 minuten. 
     
  6. Laat de soezen afkoelen op een rooster.
     
  7. Klop de slagroom stijf met de suiker. Roer in een andere kom de poedersuiker los met de fambozenpulp en wat water. Zorg ervoor dat het een dik glazuur wordt. Hak de pistachenoten grof. 
     
  8. Snijd de soezen open en spuit er slagroom in. Beleg de slagroom met het rode fruit. Haal het kapje door de glazuur en strooi hier de pistachenoten over. Eet de soezen zo snel mogelijk op.