Eenpans Boerenkoolpasta

Eenpans Boerenkoolpasta

Omschrijving

Dit gerecht is snel klaar en je hebt maar één pan nodig. Dus ook maar één pitje. Ook lekker voor de energie rekening!

Recept: Marie-Sophie Wigbers
Foodstyling: Karin Schuitema en Sandra Stijf namens Marie-Sophie Wigbers
Fotografie: Mees van den Ekart 

Bereidingswijze

  1. Zet een braadpan op het vuur en bak 100 gram spekblokjes uit. Schep uit de pan maar laat het vet in de pan.

  2. Snijd een halve prei in ringen, 500 gram boerenkool in reepjes en snipper twee tenen knoflook. 

  3. Voeg de prei en knoflook toe aan het spekvet en bak in 3 minuten zacht. Voeg daarna 150 ml kookroom, het sap én de rasp van één citroen, het blik limabonen (400 gram) met vocht en twee extra blikken water toe. breng op smaak met peper en zout. Breng tegen de kook.

  4. Voeg 300 gram spaghetti en boerenkool toe en roer goed door tot de spaghetti zacht is. Draai het vuur laag en kook met de deksel op de pan voor 10 minuten. Check na 10 minuten op voldoende vocht, is de pasta te nat, laat dan de deksel van de pan, is deze te droog, voeg dan wat extra water toe. Kook nog 2-5 minuten door, afhankelijk van hoe gaar de pasta al is. 

  5. Schep als laatste de spekjes en de helft van de kaas erdoor. Houd de rest apart voor garnering.