Jo's Eier Room Tiramisu

Jo's Eier Room Tiramisu

Omschrijving

Dit recept is ooit aan komen waaien via Hofweb-collega Jo en wordt gemaakt met Veluwse Boeren Eierenroom van de Lankerenhof uit Voorthuizen. Rechtstreeks van de boerderij dus!

Deze taart is alweer jaren vaste prik op menig feestje. Eigenlijk is het geen taart, maar tiramisu. Doet het dus ook bijzonder goed als toetje.

Smakelijk!

Recept: Jo Leemker

Bereidingswijze

Extra nodig: taartvorm met diameter van ca 25 cm of mooie schaal van vergelijkbare grootte


  1. Laat de roomboter en de rietsuiker aubain marie smelten.
     
  2. Zet ondertussen twee sterke bakjes koffie en leeg deze in een wat dieper bord.
     
  3. Meng de scharrelroom en de eierdooiers goed door het aubain marie mengsel.
     
  4. Vet de taartvorm in.
     
  5. Doop de lange vingers 1 voor 1 ca 3 tellen met de gladde kant in de koffie. Niet te lang, dan raken ze helemaal doordrenkt en dat is niet de bedoeling. Leg 1 laag lange vingers in de taartvorm en giet daarna de helft van het eierroommengsel eroverheen. Leg nu de tweede laag, eveneens in de koffie gedoopte lange vingers eroverheen en vervolgens de tweede en laatste laag roommengsel. 
     
  6. Zet weg in de koelkast en laat tenminste 2 uur opstijven.
     
  7. Klop de slagroom stijf met de gewenste hoeveelheid suiker + 1 zakje vanillesuiker en smeer gelijkmatig over de taart. 
     
  8. Versieren: Bestrooi met hagelslag naar smaak of geraspte stukjes chocola. Gezeefde cacao zoals bij echte tira kan natuurlijk ook. Ook kun je er lange vinger kruimels overheen kunnen strooien i.p.v. chocola.