Eitjes uit de oven

Eitjes uit de oven

Omschrijving

Deze eitjes uit de oven zijn heel eenvoudig en je kan er voor ieder wat wils van maken! We geven je hier twee variaties, maar probeer vooral ook wat je zelf lekker vindt.

Receptuur: WAUW! Factory
Fotografie: WAUW! Factory

Bereidingswijze

Spinazie-feta eitjes:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Was de spinazie en doe in een kom. Giet er kokend water op en laat even staan tot de spinazie geslonken is.
  3. Doe de spinazie in twee kleine vuurvaste schaaltjes en breek boven elk twee eieren.
  4. Verkruimel de feta erover.
  5. Zet de schaaltjes in de oven en gaar voor 20 minuten voor een zachte dooier.
  6. Rooster ondertussen de hazelnoten en hak ze fijn, hak ook de peterselie fijn.
  7. Haal de bakjes uit de oven en bestrooi met de peterselie en de hazelnoten.

Serveer warm. Lekker met geroosterd brood.

Champignon-kaas eitjes:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Halveer de cherrytomaatjes en snijd de kastanjechampignons in plakjes.
  3. Bak de champignons in een koekenpan met een beetje boter mooi bruin.
  4. Verdeel de champignons en cherrytomaatjes over twee kleine vuurvaste schaaltjes en breek boven elk twee eieren.
  5. Zet de schaaltjes in de oven en gaar voor 20 minuten voor een zachte dooier.
  6. Hak ondertussen de bieslook fijn en rasp de kaas.
  7. Haal de bakjes uit de oven en bestrooi met de geraspte kaas en bieslook.

Serveer warm. Lekker met geroosterd brood.