Empanada’s met gehakt, kaas en broccoli

Empanada’s met gehakt, kaas en broccoli

Omschrijving

Empanada’s zijn superleuke pasteitjes! Het deeg is heel makkelijk te maken en door het halvemaan vormpje zien ze er meteen bijzonder uit. Lekker knapperig van buiten, goed gevuld, zacht en hartig van binnen; daar zet je graag je tanden in!

Receptuur & Fotografie: Wauw Factory

Bereidingswijze

  1.  Snijd de roomboter in blokjes en doe met de bloem in de foodprocessor. Draai kort tot een kruimeldeeg. Voeg vervolgens de mascarpone, water, azijn, bakpoeder en zout toe. Draai het kort tot een samenhangend deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat minstens een half uur rusten in de koelkast.
     
  2. Hak de knoflook grof en snijd de broccoli in kleine roosjes. Schil de stam en snijd deze in kleine blokjes. Blancheer in 3 minuten beetgaar in kokend water en spoel koud, laat goed uitlekken.
     
  3. Snijd de chorizo in kleine blokjes. Bak het gehakt in een beetje olie rul met de knoflook en chorizo.
     
  4. Rasp ondertussen de kaas en snijd de bosui in ringetjes. Voeg de broccoli, kaas, bosui en mascarpone toe aan het gehakt. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Laat iets afkoelen.
     
  5. Verwarm de oven voor op 200 graden. Neem het deeg uit de koelkast en rol het op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een lap van ongeveer 3 millimeter. Steek er rondjes van 8 cm doorsnee uit. Herhaal dit met de restjes deeg tot het op is.
     
  6. Rol iedere plak nog iets verder uit in de lengte, een ovaal vult makkelijker. Doe er 1-2 eetlepels vulling in. Vouw dubbel en druk de randjes samen met een vork. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de Empanada’s voor ze de oven ingaan met losgeklopt ei en bak in 20 minuten goudbruin en gaar.
     
  7. Serveer met de Aioli en bestrooi eventueel met extra bosui.