Engelse Erwten Pastinaaksoep

Engelse Erwten Pastinaaksoep

Omschrijving

Engeland is het land van de knol- en wintergroenten. Tijdens mijn zomervakantie in Engeland ontdekte ik hun versie van onze erwtensoep. Vaak gecombineerd met munt en spekjes en toch echt wel anders dan de Hollandse erwtensoep.

Ik voegde zelf 'Parsnip' toe, nog zo'n typisch Engelse groente, waardoor er een zachte, aardse smaak wordt toegevoegd.

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees van den Ekart
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Zet de spliterwten op met 2 liter water. Breng aan de kook.
     
  2. Schil de pastinaak en ui en snijd in stukken. Voeg ze toe aan de soep. Laat zo'n 1,5 uur koken op laag vuur. Breng op smaak met zout en peper.
     
  3. Snijd ondertussen de bleekselderij in reepjes en haal de takjes van de munt.
     
  4. Bak de spekjes uit.
     
  5. Pureer de soep met een staafmixer grof, er mogen nog stukjes in zitten. Voeg de bleekselderij, de helft van de munt en de helft van de spekjes toe. Kook de soep nog 5 minuten door, roer als laatste de crème fraîche erdoorheen.
     
  6. Schep de soep in kommen en serveer met de rest van de spekjes en munt.
     
  7. Lekker met brood en (kruiden)boter.