Engelse Pot Pie

Engelse Pot Pie

Omschrijving

Een romige stoof afgedekt met een krokant bladerdeeglaagje. Ik maakte deze stoof met spruitjes en prei, maar ook pompoen, paddestoelen en courgette zijn geschikte groenten om in dit gerecht te verwerken. Bijna alle restjes uit de groentenla zijn geschikt. 

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees van den Ekart
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
     
  2. Vet een ovenschaal in.
     
  3. Snijd de kippendij in kleine stukjes en meng met de kerrie, zout en peper.
     
  4. Hak de knoflook fijn en maak de spruitjes schoon. Snijd de prei in ringen en was ze.
     
  5. Meng de groenten met de kip in de ovenschaal en overschenk met de slagroom. Breng op smaak met zout en peper. 
     
  6. Snijd het bladerdeeg op maat van de ovenschaal en leg erover. Druk de randen goed aan. Maak een gaatje in het midden van het bladerdeeg zodat de stoom kan ontsnappen.
     
  7. Bak de pot pie in het midden van de oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar.

    Tip: bestrijk voor het bakken evt. Het bladerdeeg met losgeklopt ei.

    Tip: Versier het bladerdeeg met vormpjes van restjes deeg. Of maak de randen extra mooi door er met een vorkje een patroon in te maken.