Espresso Crème Brulée

Espresso Crème Brulée

Omschrijving

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 125 graden.
     
  2. Halveer de vanillepeul en schraap het merg eruit. Doe de vanille en oploskoffie met de melk en slagroom in een pannetje. Laat op laag vuur 10 minuutjes trekken.
     
  3. Klop ondertussen de dooiers van de eieren los met 50 g van de rietsuiker. Giet de warme room erbij en roer tot het mengel wat dikker wordt. Hak de hazelnoten fijn en roer erdoor. Schenk het mengsel in schaaltjes.
     
  4. Zet de schaaltjes in een ovenschaal en giet in de ovenschaal zoveel kokend water dat het tot de helft van de bakjes komt.
     
  5. Gaar de crème brulées in de oven in 45 minuten gestold. Laat ze uit de oven verder opstijven en helemaal afkoelen.
     
  6. Bestrooi de crème brulées vlak voor het serveren met wat suiker en brand ze met een klein gasbrandertje of onder de gril van de oven krokant en bruin. Serveer direct.