Israëlische Falafel met Rode Koolsla en Tahin-Yoghurtsaus

Israëlische Falafel met Rode Koolsla en Tahin-Yoghurtsaus

Omschrijving

Bereidingswijze

Voor de Falafel

  • 300 g gedroogde kikkererwten

  • 1 bos/bakje verse koriander

  • ½ bosje platte peterselie

  • 3 tenen knoflook

  • 1 ui

  • 4 el sesamzaad

  • 1 el komijnzaad

  • evt. 1 el bloem

  • 1 liter zonnebloemolie

  • 4 piadina’s

Falafel voorbereiden

  1. Doe de kikkererwten in een kom water en laat een nacht weken.

  2. Giet de kikkererwten af en doe in de kom van een foodprocessor. Maal tot de grootte van couscous, schep in een grote kom.

  3. Snijd de koriander, peterselie, ui en knoflook grof, doe in de kom van een foodprocessor en maal tot een grove pasta. schep door de kikkererwten met het sesamzaad, komijnzaad en eventueel bloem. Breng op smaak met zout en peper.

Voor de Rode koolsla

  • ½ kleine rode kool

  • sap en rasp van 1 sappige citroen

  • ½ tl zout

  • 3 stengels lente ui

Rode koolsla bereiden

  1. Snijd de rode kool in dunne reepjes en meng het het rasp en sap van de citroen en het zout. Snijd de bosui fijn, maar houd nog even apart.

Voor de Yoghurt-Tahin saus

  • ¼ komkommer

  • 1 teentje knoflook

  • 1 hand muntblaadjes

  • 1 handje koriander

  • 2 flinke el tahin

  • 6 flinke el Griekse yoghurt

Yoghurt-Tahin saus bereiden

  1. Rasp de komkommer en laat uitlekken op een zeef. Hak de knoflook fijn en de munt en koriander grof. Meng met de tahin en Griekse yoghurt.

Falafel bereiden

  1. Verhit de zonnebloemolie naar 180°C. Rol stevige balletjes van de falafel en druk ze goed samen. Bak ze in 4 minuten bruin en krokant.

Serveer de falafel op piadina’s met de rode kool en de tahin saus.

Recept & Foto: Kruimel.