Rode Koolsalade met Winterpostelein

Rode Koolsalade met Winterpostelein

Omschrijving

Een eenvoudige maar mooigekleurde koolsalade misstaat nooit. Deze winterse salade met rodekool en winterpostelein direct van de teler, maak je op smaak met anijszaad en amandelen. Bijvoorbeeld heel lekker bij de lamsstoofpot uit het Hofweb assortiment, of op een broodje vega shoarma. Deze salade is voldoende voor 4 personen.

 

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Snijd de rode kool in dunne reepjes op de mandoline, rasp of kaasschaaf. Doe in een kom en besprenkel met citroensap.
     

  2. Snijd ook de rode ui in dunne ringen op de mandoline.
     

  3. Rooster de amandelen kort en voeg halverwege het anijszaad toe. Rooster samen tot de specerijen beginnen te geuren.
     

  4. Doe de rode kool, rode ui, winterpostelein en crème fraîche samen in een grote schaal en schep door elkaar.
     

  5. Bestrooi met de geroosterde anijszaad en amandelen. Serveer met de (vega) shoarma of bij stoofvlees.