Rode Koolsalade met Winterpostelein

Rode Koolsalade met Winterpostelein

Het recept

Koolsla is eigenlijk een favoriet voor in de zomer, maar ook in de koudere maanden is het lekker om af en toe een lekkere frisse salade te eten. Deze salade is bijvoorbeeld heel lekker bij de gekruide kippenvleugeltjes uit het Hofweb assortiment, op een broodje shoarma, of als frisse aanvulling van een feestelijk diner.

 

Als hoofdgerecht: 4 personen

Als voor/bijgerecht: 8 personen

 

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Snijd de rode kool in dunne reepjes op de mandoline, rasp of kaasschaaf. Doe in een kom en besprenkel met citroensap.
     
  2. Snijd ook de rode ui in dunne ringen op de mandoline.
     
  3. Rooster de amandelen kort en voeg halverwege het anijszaad toe. Rooster samen tot de specerijen beginnen te geuren.
     
  4. Doe de rode kool, rode ui, winterpostelein en crème fraîche samen in een grote schaal en schep door elkaar.
     
  5. Bestrooi met de geroosterde anijszaad en amandelen.
     
  6. Lekker met: Bijvoorbeeld kipvleugeltjes en stokbrood, maar ook als extra side bij je kerstdiner. 

Ingrediënten

  • 500 g rode kool
  • 2 el citroensap
  • 1 rode ui
  • 100 g amandelen
  • 1 tl anijszaad
  • 100 g winterpostelein
  • 2 el crème fraîche