Femke's Plaatpizza van Speltbloem en Zoete Bataat

Femke's Plaatpizza van Speltbloem en Zoete Bataat

Omschrijving

Femke uit Duiven was meteen enthousiast, toen ze hoorde dat deze week Bataat de keus was voor Recept van de Week.

"Wij eten wel 3 keer per week bataat. Maar altijd ergens in verwerkt: stamppot of als bataat-frietjes... Favoriet bij ons thuis is om er deeg van te maken. Mijn mannen (38, 7, 4 en de jongste van een half jaar) én ikzelf - wij smullen elke vrijdagavond van bataat-pizza."

Klinkt als een smakelijke gewoonte: minder koolhydraten, en ongemerkt wat extra groenten binnen bij de kids. Goed idee Femke! Geniet van je winkeltegoed. En bij deze, het recept: Femke's Plaatpizza met Zoete Bataat.

Fotocredits: blissfulbasil.com

Bereidingswijze

  1. Kook of stoom 2 grote bataten gaar, reken op 500-600 gram totaal.
     
  2. Pureer de nog warme Bataat met een staafmixer tot gladde massa, en breng op smaak met zout.
     
  3. Voeg 400-600 gram speltmeel of -bloem toe.
     
  4. Kneed met ongeveer 1 el droge gist samen tot een deeg.
     
  5. Laat de bal deeg tot een uur rijzen, en vorm er pizza's van.
     
  6. Bestrijk de pizza's met tomatenpuree als basis.
     
  7. Beleg met toppings naar smaak: je favoriete groenten, plakjes salami of evt. kaas... ga lekker los :)
     
  8. Bak de Bataat-pizza's ongeveer 5-6 minuten in een goed hete oven, op ca. 250 graden.