Fish and Chips

Fish and Chips

Omschrijving

Het is weekend, met de kinderen onderweg geweest. Sport enzo. Of je hebt bezoek en wilt met de volwassenen 'echt' gaan tafelen, maar de kinderen moeten ook iets makkelijks en lekkers te eten krijgen, maar vooral geen poffertjes, patat of een oven pizza. Zoiets, je kent het vast wel... Dan is deze home made Fish and Chips heel handig en ontzettend lekker!

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Doe een kopje halfvol olijfolie en meng met paprika poeder of Mexicaanse kruiden (wat je smaak is). Zout en peper toevoegen naar smaak. Geheel goed doorroeren
  • Schil de aardappelen, was ze en droog ze af
  • Snijd de aardappelen met een mandoline of kaasschaaf in dunne plakjes
  • Leg de aardappelschijfjes op de ovenplaat met bakpapier eronder
  • Smeer de schijfjes in met het oliemengsel. Doe dit met een kwastje. Let op, niet te veel olie erop doen, anders worden de chips niet krokant. Daarna draai je ze om en smeer je de andere kant ook in
  • Je kunt gerust twee bakplaten vol doen, ze zijn zo weg namelijk deze chips!
  • Bak ze nu in 20 tot 30 minuten gaar
  • Bak de laatste 10 minuten de vis mee
  • Maak vier schoteltjes op met een beetje sla en leg daar de vis op. De chips ernaast. Serveer met ieders favoriete sausje