Flower Sprouts met Pompoen uit de oven

Flower Sprouts met Pompoen uit de oven

Omschrijving

Flower Sprouts en Pompoen gaan heel goed samen. Flower Sprouts zijn een soort minikooltjes, iets tussen spruitjes en boerenkool in. In dit ovengerecht maken de opengebarsten cherry tomaatjes, Parmezaan en geroosterde walnoot het gerecht helemaal af.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de pompoen en snijd het vruchtvlees in blokjes van een paar cm. Schik de pompoenstukjes op een bakplaat of in een ovenschaal, meng er 2 el olijfolie doorheen en breng op smaak met peper en zout. Laat ca. 30 minuten bakken in de oven.

  2. Doe het zuurdesembrood, in kleine ‘hapjes’ gescheurd, de rozemarijn en de tomaatjes er doorheen, en zet nog 10 minuten terug in de oven tot de stukjes brood goudbruin zijn. Haal uit de oven en zet opzij.

  3. Zet de oven nu op 220 graden en schik de flower sprouts gehalveerd en gemengd met 1 el olijfolie op een lege bakplaat. Wat zout en peper erover, en laat ze 15 minuten roosteren tot ze beginnen te kleuren.

  4. Meng ondertussen de knoflook, balsamico en extra virgine olijfolie in een kopje tot een eenvoudige dressing.

  5. Haal de flower sprouts uit de oven.

  6. Zet wat druk met een vork op de tomaatjes van de andere bakplaat, zodat ze mooi openbarsten, en doe het gerecht in een mooie serveerschaal.

  7. Druppel de dressing eroverheen, verspreid de walnoten en flower sprouts bovenop. Maak af met wat geraspte Parmezaanse kaas. Smullen!

Recept en koken: Kruimel.