Lambertus' Fluweelzachte Geroosterde Paprika Soep

Lambertus' Fluweelzachte Geroosterde Paprika Soep

Omschrijving

Fluweel zacht en vol van zoete smaak. Kinderen vinden 'm daarom ook zo lekker. Meer maaltijdsoep? Gooi er dan gerust een blikje linzen doorheen, ook heerlijk en nog voedzamer!

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 225 graden, grill stand en leg de paprika's op een bakplaat met bakpapier en rooster ze onder de grill totdat ze lekker zwart beginnen te blakeren na ca. 30 minuten.

  2. Fruit in een pan met een flinke scheut olijfolie de in grove ringen gesneden rode uien glazig. Voeg de teentjes knoflook, bouillonblokjes, kruiden en sojasaus toe. Mocht 't aanbakken, dan beetje water erbij doen en voeg als laatste de tomatenpuree toe. Zet vuur uit als de paprika's nog niet klaar zijn.

  3. Haal de paprika's uit de oven, laat even afkoelen en haal de velletjes ervan af. Verwijder de zaadlijsten met en mesje. Voeg ze toe aan de pan, voeg ca. 750 ml water toe en staafmix tot een mooie gladde soep. (of wat ruller als je dat wenst)

Zin in linzensoep? Voeg er dan op 't laatst een blikje linzen doorheen. 5 minuutjes mee laten prutten en klaar is je soep.

Serveertips: schep soep in mooie ruime borden en serveer met ringetjes paprika, verkruimelde stukjes verse geitenkaas en verse koriander. Serveer met een geroosterd broodje en hummus bijvoorbeeld.