Lambertus' Fluweelzachte Geroosterde Paprika Soep

Lambertus' Fluweelzachte Geroosterde Paprika Soep

Omschrijving

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 225 graden, grill stand.

  2. Halveer de paprika's in lengterichting en ontdoe van de zaadlijsten. Leg met de bolle kant naar boven op een bakplaat met bakpapier en rooster ze onder de grill stand totdat ze lekker zwart beginnen te blakeren na ca. 20 tot 30 minuten.

  3. Fruit in een pan met een flinke scheut olijfolie de fijngesneden bosuitjes glazig. Voeg de teentjes knoflook, bouillonblokjes, kruiden en sojasaus toe. Mocht 't aanbakken, dan beetje water erbij doen en voeg als laatste de tomatenpuree toe. Zet vuur uit als de paprika's nog niet klaar zijn.

  4. Haal de paprika's uit de oven, laat even afkoelen en haal de meest zwarte velletjes die los zitten ervan af. De rest van de velletjes kun je laten zitten.

  5. Voeg ze toe aan de pan, voeg ca. 750 ml water toe en staafmix tot een mooie gladde soep. (of wat ruller als je dat wenst)

  6. Serveertips: schep soep in mooie ruime borden en serveer met ringetjes paprika, verkruimelde stukjes verse geitenkaas en verse koriander. Serveer met een geroosterd broodje en hummus bijvoorbeeld.