Focaccia brood

Focaccia brood

Omschrijving

Dankzij de olijfolie heeft dit Italiaanse brood een hele lekkere, zachte structuur. Door de verse rozemarijn en tomaatjes van BioVerbeek extra smaakvol, maar ook lekker met ui, mozzarella en/of olijven. Lekker als borrelbrood met een wijntje erbij, maar je kunt dit deeg ook prima gebruiken als pizzabodem. Uiteraard rol je het dan wel iets dunner uit.

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Doe de bloem in een kom en meng met het zakje gist. Voeg de olijfolie, een snufje zout en het water toe. Kneed in 10 minuten tot een mooi soepel deeg. Dit kan met de hand of in een keukenmachine met deeghaak. 
     
  2. Leg het deeg in een ingevette kom en bestrijk met extra olie. Dek af met een theedoek en laat een uur rijzen op een warme plaats. 
     
  3. Verwarm de oven voor op 250 graden. 
     
  4. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol het deeg uit tot een lap van 1 cm dik. Haal de naaldjes van de takjes rozemarijn en tijm en halveer de cherrytomaatjes. Duw de cherrytomaatjes in het deeg en bestrooi het deeg met het zout, rozemarijn en tijm. Bak het brood in het midden van de oven mooi bruin en gaar. 
     
  5. Serveer met goede olijfolie om in te dippen.