Franse Uiensoep

Franse Uiensoep

Omschrijving

Een echte klassieker. Franse Uiensoep, met Gruyère en brood. Een perfecte lunch, diner of tussendoortje (voor de grote eter..). 

Bereidingswijze

  1. Schil en snij de uien in fijne ringen.
  2. Zet een grote hapjespan op middelhoog vuur, met een flinke klont boter erin
  3. Voeg hier de uien, tijm en laurier aan toe, en bak zachtjes voor 40 minuten
    • 40 minuten lijkt lang, maar het is het echt waard
  4. Vul ondertussen je waterkoker met 1,5 liter water en verwarm deze
  5. Snij het stokbrood, rasp de kaas en beleg de stokbroodjes met kaas, en plaats onder de grill van je oven tot ze goudbruin zijn
  6. Voeg na de 40 minuten 1 echt overvolle eetlepel bloem toe, en bak deze voor een paar minuten mee
  7. Blus af met de witte wijn en blijf goed roeren
  8. Nu kun je 1,5 liter water toevoegen, samen met 3 bouillonblokjes, en goed blijven roeren
  9. Laat de soep voor 10 minuten zachtjes doorkoken
  10. Breng de soep verder op smaak met peper/zout naar wens
  11. Serveer samen met de stokbroodjes, en rasp er nog wat extra kaas overheen (als je dat lekker vindt ;-) )

Optioneel:

  • Mocht je ovenbestendige soepkommen hebben, skip dan stap 5, en leg de broodjes bovenop de geserveerde soep.
  • Rasp hier een flinke hoeveelheid kaas overheen, en plaatst de soepkom onder de grill, en serveer zodra de kaas bruin wordt.