Myrthe's Fris Zoete Pilav

Myrthe's Fris Zoete Pilav

Omschrijving

Bereidingswijze

  1. Laat de zilvervliesrijst 15 minuten weken in ruim water.

  2. Snijd ondertussen de paprika en courgette in blokjes.

  3. Halveer de tomaatjes.

  4. Pel de ui en knoflook en snij fijn.

  5. Ontpit de nectarines en snijd de vruchten in stukjes.

  6. Spoel de rijst af en laat goed uitlekken in een zeef.

  7. Verwarm de roomboter in een hapjespan.

  8. Fruit een ui en de knoflook 2 minuten.

  9. Voeg vervolgens de rijst toe en bak de rijst 5 minuten.

  10. Voeg vervolgens de bouillon toe en doe de deksel op de pan. Laat de rijst zachtjes gaar koken in de bouillon (hoe lang dit duurt is afhankelijk van de gekozen rijst).

  11. Verwarm in een koekenpan een scheutje olie.

  12. Fruit daarin de andere ui, voeg na een paar minuten de courgette (en paprika??) toe. Bak voor een minuut of 5.

  13. Voeg vervolgens de tomaatjes en de paprikapoeder toe.

  14. Laat het geheel nog een paar minuten zachtjes bakken.

  15. Voeg de nectarines toe en maak op smaak met peper en zout.

  16. Wanneer de rijst gaar is en de bouillon opgenomen leg je een schone theedoek tussen de deksel en de pan. Zo kan de rijst nog 10 minuten nawellen en krijg je een mooie losse korrel.

  17. Hak de peterselie en de noten.

  18. Warm het groentemengsel nog even kort door.

  19. Maak een ring van de rijst en schep het groentemengsel in het midden.

  20. Bestrooi rijkelijk met peterselie en gehakte amandelen.

  21. Serveer met de bonensalade.