Verrassende Salade van Wortel, Biet & Sinaasappel (vegan)

Verrassende Salade van Wortel, Biet & Sinaasappel (vegan)

Omschrijving

Bij het kerstdiner zijn er al genoeg zware en geroosterde gerechten, daarom vind ik het zelf altijd heel fijn om ook een fris bijgerecht te serveren. Deze salade is precies de juiste mix tussen fris, zoet en kruidig, en is een lekkere knapperige tegenhanger bij bijvoorbeeld geroosterd vlees. 

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees van den Ekart
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Schil de bieten en wortels en rasp ze op een grove rasp.
     
  2. Hak de platte peterselie fijn.
     
  3. Schil de sinaasappels en snijd het vruchtvlees in plakken, snijd de plakken vervolgens in kwarten. Vang hierbij het sap op.
     
  4. Meng het sinaasappelsap met de agavesiroop en koekkruiden tot een dressing. Breng de dressing op smaak met peper en zout.
     
  5. Meng de geraspte groenten met de peterselie en de dressing. Bestrooi de salade met de sinaasappelstukjes en gedroogde cranberries.