Marie's Kwarktaart met Havermout, Kokos en Zomerfruit!

Marie's Kwarktaart met Havermout, Kokos en Zomerfruit!

Omschrijving

Een frisse kwarktaart met zomerfruit gemaakt met agar-agar, geraspte kokos en havermeel.

Door havermout fijn te malen in de blender maak je heel makkelijk zelf havermeel.

Let op: je hebt ook een ronde bakvorm nodig (Ø 22 cm)

Bereidingswijze

  1. Maal 120 g havermout fijn met een blender totdat je havermeel hebt.

  2. Bekleed de bakvorm met bakpapier. Meng het havermeel, de roomboter, honing, hazelnoten en de ontpitte dadels voor de bodem in een keukenmachine tot een stevig geheel. Doe in de bakvorm en druk aan met de achterkant van een lepel. Bak de bodem 20 min. in de oven en laat daarna afkoelen.

  3. Doe de kwark, Aardbeien, Blauwe Bessen, kokos en honing in de blender en mix het tot een glad geheel.

  4. Vier gram agar-agar met 100 ml koud water in een kleine kom door elkaar roeren, kort opkoken en 1 minuut laten garen.

  5. Laat de agar-agar iets afkoelen, en voeg vervolgens de koude ingrediënten geleidelijk toe en roer ze er doorheen. Liever niet omgekeerd: zo wordt het een mooier geheel en werkt de agar-agar beter.

  6. Meng door het kwarkmengsel. Verdeel de kwarkvulling over de afgekoelde taartbodem en zet minimaal 2 uur in de koelkast of tot de vulling mooi stijf is geworden.

  7. Versier op eigen wijze met Aardbeien of ander vers zomerfruit, hmm...

Recept en Foto: Kruimel.