Frisse Kwarktaart met Kokos en Zomerfruit

Frisse Kwarktaart met Kokos en Zomerfruit
Download pdf

Het recept

Heet, heter, afkoelen maar! Wat dacht je van een heerlijk frisse kwarktaart voor zomerse dagen? Met fruit van het seizoen maak je het helemaal af. Deze taart is gemaakt met agar-agar, geraspte kokos en havermeel. Wist je dat je makkelijk zelf havermeel maakt, door havermout fijn te malen in de blender?

Let op: je hebt ook een ronde bakvorm nodig (Ø 22 cm)

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Bekleed de bakvorm met bakpapier. Meng de ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine tot een stevig geheel. Doe in de bakvorm en druk aan met de achterkant van een lepel. Bak de bodem 20 min. in de oven en laat daarna afkoelen.
     
  2. Doe de kwark, Aardbeien, Blauwe Bessen, kokos en honing in de blender en mix het tot een glad geheel.
     
  3. Vier gram agar-agar met 100 ml koud water in een kleine kom door elkaar roeren, kort opkoken en 1 minuut laten garen.
     
  4. Laat de agar-agar iets afkoelen, en voeg vervolgens de koude ingrediënten geleidelijk toe en roer ze er doorheen. Liever niet omgekeerd: zo wordt het een mooier geheel en werkt de agar-agar beter.
     
  5. Meng door het kwarkmengsel. Verdeel de kwarkvulling over de afgekoelde taartbodem en zet minimaal 2 uur in de koelkast of tot de vulling mooi stijf is geworden.
     
  6. Versier op eigen wijze met Aardbeien of ander vers zomerfruit, hmm...

Ingrediënten

Voor de bodem:

  • 120 g havermeel
  • 40 g roomboter
  • 6 el honing
  • 100 g hazelnoten
  • 200 g ontpitte medjooldadels

Voor de vulling:

  • 2 tl kaneel
  • 4 gram agar agar
  • 500 g magere kwark
  • 450 g aardbeien + extra om te garneren
  • 200 g blauwe bessen
  • 4 el geraspte kokos
  • 5 el honing