Pasen '23: Frisse Oosterse Eiersalade

Pasen '23: Frisse Oosterse Eiersalade

Omschrijving

Salade van eieren. Echt Pasen. Maar deze is flink oosters. Door z'n variëteit aan kruiden, sojasaus en kokosrasp. Wil je 'm wat lichter maken? Vervang de helft van de mayo door yoghurt. Kan prima!

Paasbrunchen doen we dit jaar beter. Lichter verteerbaar. Dus minder of helemaal geen gluten. Fijne zachte geitenkaasjes en minder koolhydraten. En als basis lekker veel voorjaarsgroen direct van onze boeren. Bovendien, de meeste gerechten zijn (klein) kind proof. Ook fijn!

Paas-kook je ook mee? Fijn, want wij - Hofweb en onze boeren - vieren Pasen 't liefst samen met jou. Ontdek alle Paas-brunch gerechten >>

Bereidingswijze

  1. Kook de eieren hard en laat ze schrikken in koud water.

  2. Pel de eieren en halveer ze. Doe het eigeel in een schaaltje en prak dit fijn.

  3. Voeg alle kruiden en sauzen, behalve de kokosrasp toe aan het geprakte eigeel en roer tot een gladde massa ontstaan.

  4. Snijd het eiwit in blokjes en meng dit bij het eigeel.

  5. Rooster de kokosrasp in een koekenpan tot het licht gebruind is.

  6. Serveer de eiersalade met de geroosterde kokosrasp en een beetje kurkuma

Recept: Wauw factory
Foto: Mees