Frisse Hollandse Pastasalade met Wintergroentes (vegan)

Frisse Hollandse Pastasalade met Wintergroentes (vegan)

Omschrijving

Dankzij de vegan mayo (moet je echt eens proberen!) krijgt deze pasta een heerlijke romige dressing. Er zitten veel verrassende, kleurrijke groenten in die goed te verkrijgen zijn in de winter en het vroege voorjaar.

Eet je deze pasta liever warm? Dan kan je de groenten ook stoven in soja- of zureroom. Doe ze met pasta in de oven en bestrooi met kaas(alternatief). Laat dan wel de komkommer en winterpostelein eruit, deze kan je erbij serveren na het bakken.

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees van den Ekart
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en blancheer de boerenkoolspruitjes in 5 minuten zacht.
     
  2. Schil de rettich en de chioggia en snijd ze op een mandoline in dunne plakken (dit kan ook met een scherpe kaasschaaf), snijd ook de komkommer en paprika in lange, dunne repen.
     
  3. Hak voor de dressing de knoflook ragfijn. Doe met de mierikswortelpoeder, citroensap, het zout en de aquafaba (vocht van kikkererwten potje) in een kom en klop door elkaar. Giet er al kloppende in een dun straaltje de olie bij tot het een dikke, lobbige dressing wordt.
     
  4. Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan tot ze gaan springen.
     
  5. Meng de salade met de groenten en de  dressing. Bestrooi met versgemalen peper en de pompoenpitten.
     
  6. Serveer de salade bij voorkeur lauwwarm.