Rode Biet Aardappel Appel Maaltijdsalade (vega(n) of met tonijn)

Rode Biet Aardappel Appel Maaltijdsalade (vega(n) of met tonijn)

Omschrijving

Of je deze super simpele maaltijd salade nu warm, lauw of koud eet; hier eet je van door. Jong en oud! Maak 'm met of zonder tonijn, beide helemaal goed wat smaak betreft.

Bereidingswijze

  1. Maak de aardappelen schoon (je hoeft ze niet te schillen) en kook ze samen met de rode bieten in de schil totdat de aardappelen gaar zijn. Haal de aardappelen eruit en kook de bietjes eventueel nog even door totdat ook deze gaar zijn (prik er af en toe even met een vork in, hoeft niet door en door gaar trouwens).

  2. Snijd ondertussen de (ongeschilde) appels in blokjes van ca. 2 x 2 cm.

  3. Meng de mayo en de yoghurt.

  4. Snijd de augurken in schijfjes.

  5. Haal de schil van de bietjes en snijd deze samen met de aardappelen eveneens in blokjes van ca. 2 x 2 cm. Schijfjes mag natuurlijk ook, net wat je wenst!

  6. Meng de bietjes, aardappelen en appel samen met de yogonaise, potje kappertjes met de olie, augurken en eventueel het blikje uitgelekte tonijn.

  7. Breng op smaak met peper, zout en wat zuur van de augurken.

Recept: Lambertus
Foto: Mees