Super frisse voorjaarslasagne (kan ook glutenvrij)

Super frisse voorjaarslasagne (kan ook glutenvrij)

Omschrijving

Glutenvrije Lasagne met een witte crème-saus en Spinazie vulling. Zet 'm in het midden van je brunchtafel, want iedereen wil een hapje. #Allemansvriend!

Hoeft 't niet glutenvrij? Gebruik dan gewone lasagne bladen.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. Snipper de ui en fruit deze in 2 el olijfolie tot ze glazig zijn.

  3. Maak de spinazie schoon en hak deze in grove stukken. Voeg deze bij de ui en laat slinken.

  4. Maak een roux door in een kleine pan de roomboter te laten smelten. Voeg de glutenvrije bloem toe en roer met een garde tot alle boter is opgenomen. Laat op laag vuur even pruttelen, blijf roeren. Voeg vervolgens scheutje voor scheutje de (plantaardige-)melk toe. Zorg ervoor dat de melk goed is opgenomen voordat er nieuwe melk bij komt.

  5. Laat eventueel overtollig vocht uit de spinazie lekken. Voeg de spinazie toe aan de roux en roer tot het 1 geheel is. Roer er 2 el (wildpluk-)pesto door. Voeg als laatste peper en zout naar smaak toe.

  6. Maak de witte crèmesaus door de geitenkaas te mixen met de crème fraîche.

  7. Maak de lasagne laagjes in een ingevette ovenschaal. Begin met een laagje groene saus, dan een laagje witte saus en daarna lasagnebladen. Herhaal de laagjes tot de saus op is, eindig met een laagje witte saus.

  8. Rasp wat belegen geitenkaas grof en strooi dit bovenop de lasagne.

  9. Zet de lasagne in de oven en bak deze in ongeveer 30 minuten gaar.

  10. Garneer de lasagne met de overgebleven (wildpluk-)pesto.

Recept: Wauw Factory
Foto: Mees