Pasen '23: Lichte voorjaars Frittata met Paksoi (koolhydraatarm)

Pasen '23: Lichte voorjaars Frittata met Paksoi (koolhydraatarm)

Omschrijving

Een heerlijke voorjaars frittata met zoete aardappel, prei, paksoi, een handje tomaatjes en brie uit de oven. Luchtiger met crême fraîche (i.p.v. ei) en zonder gewone aardappel, die - hoe raar het ook klinkt - juist zoeter is.

Paasbrunchen doen we dit jaar beter. Lichter verteerbaar. Dus minder of helemaal geen gluten. Fijne zachte geitenkaasjes en minder koolhydraten. En als basis lekker veel voorjaarsgroen direct van onze boeren. Bovendien, de meeste gerechten zijn (klein) kind proof. Ook fijn!

Paas-kook je ook mee? Fijn, want wij - Hofweb en onze boeren - vieren Pasen 't liefst samen met jou. Ontdek alle Paas-brunch gerechten >>

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden

  2. Snijd de zoete aardappel in kleine blokjes en kook deze in 15 minuten gaar.

  3. Snijd de prei in halve ringen en de paksoi in repen en bak deze in een beetje olie in een koekenpan die ook in de oven kan. Maak op smaak met peper en zout

  4. Klop de eieren los en mix ze door de crème fraîche.

  5. Doe de zoete aardappel bij de groenten in de pan en giet het ei-mengsel eroverheen.

  6. Halveer de cherrytomaatjes en leg deze met de open kant naar boven in de frittata. Snijd de brie in dunne plakjes en verdeel dit over de frittata.

  7. Zet de pan met de frittata in de oven en bak deze op 180 graden in ongeveer 20-25 min gaar en stevig.

  8. Snijd de rode ui in smalle ringen en besprenkel met witte wijnazijn. Laat dit even staan.

  9. Serveer de frittata met de rode ui en waterkers

Recept: Wauw factory
Foto: Mees