Voorjaarsfrittata met Verse Spinazie en Zalm

Voorjaarsfrittata met Verse Spinazie en Zalm
Download pdf

Het recept

Het voorjaar staat voor de deur, tijd voor een makkelijk gerecht vol fris lentegroen! Verse rucola en spinazie combineren heerlijk met dille, roomkaas en gerookte zalm. Wist je dat Frittata van origine een Italiaans boerengerecht is, waarbij geklopte eieren en blokjes aardappels een scala aan groenterestjes konden 'verbergen'?

Dit is een luxe versie dus, maar kijk eens naar leftovers in je groentela, om 'm eens heel anders in te richten :-)

NB: Om het eiermengsel aan twee kanten goed gaar te krijgen, maar bovenal héél te houden - zet je de koekpan de laatste tien minuten in de oven: zo gaart ie ook mooi van boven. Kies dus een (koeken)pan die in de oven kan!

Recept en koken: Marie Sophie Wigbers
Fotografie: Mees van den Ekart

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden.
     
  2. Snipper de sjalot. Schil de aardappelen en snijd plakjes. Snijd de plakjes in kwartjes, zodat je kleine blokjes aardappel hebt.
     
  3. Hak de spinazie en helft van de dille grof. Scheur de plakjes gerookte zalm in kleinere stukjes.
     
  4. Roer de roomkaas los met de eieren. Schep de sjalot, aardappel, spinazie, gehakte dille en zalm erdoor en meng goed, zodat alles een laagje ei heeft. Breng op smaak met peper en zout.
     
  5. Verhit een ovenbestendige koekenpan met een scheutje olie op laag vuur. Laat goed warm worden. Schep het eimengsel erin en druk goed aan. Bak 10 minuten op laag vuur tot het ei van onderen is gestold. Zet de pan in de oven en gaar nog 10 minuten na tot ook de bovenkant is gestold.
     
  6. Snijd de frittata in punten en leg er voor het serveren de rucola en extra dille op.
     

Tip van Marie: Ook lekker met plakjes augurk!
Nog een tip: Probeer 'm ook eens zoete aardappel in plaats van gewone aardappel: nog meer groenten :-)

Ingrediënten

  • 1 sjalot
  • 300 g aardappelen
  • 100 g spinazie
  • 20 g dille
  • 100 g gerookte zalm
  • 150 g roomkaas met kruiden
  • 6 eieren
  • 2 handen rucola
  • Zout, peper en olijfolie