Fritto Misto

Fritto Misto

Omschrijving

Sjoelen en ongeduldig op de klok kijken of de champagne al open mag, dat is vaste prik op 31 december. En appelflappen eten, de hele dag door. Kan, maar het is juist een leuke avond om je vrienden voor een etentje uit te nodigen. Iedereen heeft de tijd en het is vanzelf heel gezellig. Ik heb een paar oudejaarsavonden in België gevierd. Dan krijg je het nagerecht en de koffie na middernacht, en voor je het weet sta je wildvreemde gasten te kussen en het beste te wensen voor het nieuwe jaar... Met die appelflappen in mijn achterhoofd hierbij een recept voor warme fruitbeignets.

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie in de friteuse tot 180 °C.
  2. Klop in een beslagkom het ei los met het bier. Roer de bloem en het zout erdoor.
  3. Schil de appel en peer en snijd ze in parten. Snijd de banaan in schuine plakjes en de ananas in stukjes.
  4. Haal telkens een kleine portie fruit door het beslag en laat het op een draadschep in de hete frituurolie zakken.
  5. Frituur het fruit in 5 minuten goudbruin en gaar en schep ze op een bord met dikke laag keukenpapier.
  6. Verdeel de fruitbeignets over warme borden.
  7. Meng de kaneel door de suiker, strooi dit over de fruitbeignets en serveer direct.