Frosé - Rosé ijs voor volwassenen :-)

Frosé - Rosé ijs voor volwassenen :-)

Omschrijving

Lekker op een hete dag? Een wijntje! Nog lekkerder op een hete dag; een ijsje! Maar het allerlekkerste is deze frosé. Doordat suiker en alcohol het vriespunt van een vloeistof verlagen blijft de structuur van deze frosé perfect, ook als je  hem langer in de vriezer hebt.

Mijn tip; maak een grote bak voor in je vriezer en schep er iedere avond (of middag, ik oordeel niet!) een portie uit. Maar pas op, deze slushie voor volwassenen is echt verslavend lekker!

  • Goed voor 750 ml ijs

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Verwarm de suiker met het water in een steelpannetje totdat de suiker is opgelost.
     
  2. Pureer de frambozen met een staafmixer tot een gladde puree. Voeg de suikersiroop toe en doe in een vriesvaste bak. Giet de rosé erbij en roer goed door. Zet de bak minstens 6 uur in de vriezer.
     
  3. Schraap het mengsel los met een vork en schep in mooie glazen. Garneer met takjes munt.